Настав час рішучих дій: генсек ООН виступив з гучним попередженням
Категорія
Політика
Дата публікації

Настав час рішучих дій: генсек ООН виступив з гучним попередженням

Настав час рішучих дій: генсек ООН виступив з гучним попередженням
Джерело:  online.ua

Всім, хто прямо або побічно залучений в конфлікт в Лівії, повинні терміново вжити рішучих дій, щоб запобігти початку повномасштабної громадянської війни. З таким закликом виступив генсек ООН Антоніу Гутерріш під час конференції в Берліні, на якій зібралися лідери десяти країн, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ми повторюємо наш заклик до всіх, хто прямо або побічно залучений в конфлікт, зробити все, щоб підтримати ефективне припинення військових дій і змусити зброю замовкнути", - заявив Гуттеріш.

Генсек ООН підкреслив, що настав час рішучих дій, і якщо не вжити термінових заходів, то почнеться повномасштабна громадянська війна в Лівії. Він закликав припинити незаконні поставки зброї, незважаючи на введене Радою Безпеки ембарго, зазначивши, що ООН повністю підтримає всі зусилля, націлені на те, щоб слова вилилися в конкретний прогрес "на землі".

Нагадаємо, 19 січня у відомстві федерального канцлерки ФРН Ангели Меркель проходить міжнародна конференція з врегулювання конфлікту в Лівії. У ній беруть участь держсекретар США Майк Помпео, президент Росії Володимир Путін, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, французький лідер Еммануель Макрон, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, президент Туреччини Реджеп Ердоган, а також представники Італії, Китаю, ОАЕ, Єгипту, Алжиру, ЄС і Африканського союзу. Крім того, на конференцію прибули голова лівійського уряду національної згоди Фаєз Саррадж і командувач Лівійської національної армії (ЛНА) Халіфа Хафтар.

Слід зазначити, що після вбивства лівійського лідера Муаммара Каддафі в 2011 році в Лівії не припиняються військові дії. У країні фактично панує двовладдя. На заході в столиці Тріполі править сформований за підтримки ООН і Євросоюзу уряд національної згоди. На сході - обраний народом парламент, який співпрацює з ЛНА на чолі з Хафтаром.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що перед конференцією в Берліні по Лівії канцлерка Німеччини Ангела Меркель провела термінові телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?