Гастролі скандальних російських артистів зірвані: їх не пустили в Україну
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Гастролі скандальних російських артистів зірвані: їх не пустили в Україну

Гастролі скандальних російських артистів зірвані: їх не пустили в Україну

В Україну не пустили скандальних російських артистів, які прибули в Запоріжжя рейсом з Варшави. Зокрема, прикордонники заборонили в'їзд Сергію Колесникову, Ларисі Удовиченко та Андрію Бутіну, які з 20 січня планували дати вистави в українських містах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УП.

За даними джерела, заборона на в'їзд в Україну стосується тільки Сергія Колесникова - відповідна позначка стоїть у нього в паспорті. Удовиченко та Бутіна не пустили в Україну через те, що вони не змогли пояснити мету свого перебування в країні.

Слід зазначити, що разом з Колесніковим, Удовиченко та Бутіним участь в гастролях по Україні мав прийняти Марат Башаров. Але він разом з колегами в Україну не прилетів.

У Держприкордонслужбі України підтвердили заборону на в'їзд трьом російським артистам. У відомстві не назвали їх прізвища, але підкреслили, що один з них був проінформований про заборону з відповідною відміткою в паспорті.

Нагадаємо, скандальні російські артисти, Марат Башаров та Сергій Колесников, які раніше відкрито підтримали незаконну анексію українського Криму Росією, планували масштабні гастролі в Україні. З 19 січня у них були заплановані спектаклі в Запоріжжі, Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Миколаєві та Полтаві.

Відомо, що в Запоріжжі, де 19 січня мав відбутися спектакль за участю зазначених скандальних артистів, громадські активісти готували акцію протесту. Вони анонсували блокування виступу російських акторів і звернулися в СБУ із закликом заборонити Башарову і Колесникову в'їзд на територію України, нагадавши, що вони з 2017 року перебувають в базі даних українського сайту "Миротворець" за неодноразові відвідування анексованого Криму в порушення українського законодавства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україну їдуть з концертами ще одні прихильники окупації Криму. Гумористи Володимир Данилець і Володимир Моїсеєнко, які підтримують незаконну окупацію Криму Росією, в лютому 2020 року запланували масштабну концертну програму дуету "Кролики" у багатьох українських містах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?