Зеленський розкрив несподівані подробиці переговорів з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкрив несподівані подробиці переговорів з Путіним

Зеленський розкрив несподівані подробиці переговорів з Путіним
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін розуміє позицію українського лідера Володимира Зеленського про те, що Україна - велика незалежна країна. У цьому впевнений президент України, зазначаючи, що діалог з Путіним почався. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю ізраїльському виданню The Times of Israel, передає ONLINE.UA.

"Я не знаю, про що Путін думає. Він не сказав мені. Я думаю, він розуміє моє ставлення: Україна - незалежна країна. Ми велика країна, найбільша в Європі. Я думаю, що він розуміє. Що він думає про це? Це в його голові", - заявив Зеленський.

Таким чином український глава прокоментував висловлювання Путіна про те, що "Україна - не країна". Зеленський переконаний, що після переговорів глава Кремля змінив свою думку, що підтверджує встановлений діалог - кілька телефонних дзвінків та зустріч в нормандському форматі.

"Ми створили формат для нашого діалогу, який привів до деяких "чутливих" рішень. Ми повернули наших полонених, наші кораблі. Після трьох років без зустрічей нам вдалося домовитися про нормандський формат. Після цього стався другий обмін полоненими - найбільший подібний обмін", - зазначив Зеленський прогрес в переговорах з Путіним по Донбасу.

Зеленський підкреслив, що хотів би більш швидкого процесу, але зазначив, що результати переговорів вже позитивні. На Донбасі, за словами президента України, знизилася кількість обстрілів, хоча бойовики продовжують щодня порушувати мирні домовленості.

Український глава додав, що його головна мета на посту президента - врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Я б ніколи не прагнув до президентства, не маючи такої мети", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, останні переговори Путіна і Зеленського відбулися 31 грудня, після здійсненого обміну полоненими. Президенти у телефонній розмові обговорили ситуацію на Донбасі і складання списків для майбутніх обмінів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін висунув нову нахабну вимогу Зеленському по Донбасу. Він наполягає на прийнятті офіційним Києвом закону про особливий статус тимчасово окупованих Луганської та Донецької областей та включення його до Конституції України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?