Дуже елегантне рішення: у Кабміні зробили несподівану заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже елегантне рішення: у Кабміні зробили несподівану заяву

Дуже елегантне рішення: у Кабміні зробили несподівану заяву
Джерело:  online.ua

Міністр уряду Дмитро Дубілет виступив із пропозицією щодо проєкту покращеної взаємодії між бізнесом та військоматами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку посадовця.

За його словами, перш за все ініціатива повинна зменшити бюрократію. Він назвав це "дуже елегантним рішенням".

"Одна з частих скарг, яку доводиться чути від українських бізнесменів щодо зайвої бюрократії, стосується віськкоматів. За нашими законами компанії мають з ними постійно листуватись щодо своїх співробітників. Все листування виключно у паперовій формі", - зазначив Дубілет.

Міністр з командою провів низку зустрічей з представниками Міністерства оборони та іншими відомствами. Наразі почато проєкт з двох частин.

"По-перше. Як відомо, зараз компанії подають по своїх співробітниках звітність у податкову службу. Наша ідея проста: додати в цю звітність пару полів по військовому квитку та вбити, таким чином, паперові документи", - пояснив він.

Другий момент - автоматичний збір інформації щодо співробітників з реєстрів замість необхідності постійного їх уточнення бізнесом.

Дубілет вважає, такі зміни можуть впровадити вже цього року.

Як повідомляв ONLINE.UA, посадовці Кабміну напередодні Нового року проаналізували населення в Україні. За словами Дмитра Дубілета, це дозволило попередньо оцінити кількість громадян станом на початок 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?