Лідер Ірану відправив особистий лист Зеленському - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідер Ірану відправив особистий лист Зеленському - подробиці

Лідер Ірану відправив особистий лист Зеленському - подробиці
Джерело:  online.ua

Президент Ірану Хасан Рухані написав особистого листа українському лідеру Володимиру Зеленському. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство IRNA.

За даними офіційного Тегерана, лист пов'язаний з ураженням іранською ракетою лайнера "МАУ" 8 січня. Внаслідок катастрофи загинули 176 людей.

Відомо, що наразі до України прямує міністр доріг та міського розвитку. Саме він передасть президентське послання.

"Іранський міністр доріг і міського розвитку попрямував у Київ з посланням від президента Ірану Рухані своєму українському колезі. Воно стосується аварії українського цивільного літака під Тегераном", - констатували в МЗС республіки.

Нагадаємо, в авіакатастрофі загинули іранці, канадці, шведи, німці, британці, афганці та українці. Останні складали екіпаж у 9 осіб, а також жертвами стали двоє українських пасажирів.

Цікаво, що Іран на офіційному рівні лише через три дні визнав провину військових структур у трагедії. До цього він підтримував версію щодо технічної несправності лайнера Boeing 737.

Як повідомляв ONLINE.UA, вже 15 січня президент Хасан Рухані звернувся до міжнародної спільноти. Він вибачився за затримку з визнанням провини в авіакатастрофі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?