Україна звернулася до Ірану з вимогами - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звернулася до Ірану з вимогами - що відомо

Україна звернулася до Ірану з вимогами - що відомо
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Українська сторона наголошує на необхідності отримання нею "чорних скриньок" збитого в Ірані лайнера Boeing 737 "МАУ". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра закордонних справ Вадима Пристайко, це стане добрив знаком з боку Тегерана.

"Сьогодні триває обговорення. Ми все-таки вимагаємо, щоб ці "ящики" передали нам. І це буде свідченням готовності іранської сторони до відкритого діалогу, чесного й незаангажованого розслідування цієї трагедії", - пояснив дипломат.

Нагадаємо, іранська армія збила український літак з 176 особами на борту 8 січня. Судячи з оприлюднених відео, для цього знадобилися дві ракети. Жодна людина не пережила катастрофу.

Іран визнав причетність до трагедії лише 11 січня. Це спровокувало багатотисячні протести у країні, бо саме іранці були переважною більшістю пасажирів. Активісти звинуватили владу в умисному приховуванні правди.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Іран на офіційному рівні погодився надати Україні бортові самописці. Втім, вже 19 січня влада країни знову відмовилася від такого кроку. Стверджується, що Іран не планує нібито кудись відправляти "чорні скриньки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?