Стало відомо, чого хотіла РФ від України - пояснення ОБСЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, чого хотіла РФ від України - пояснення ОБСЄ

Стало відомо, чого хотіла РФ від України - пояснення ОБСЄ
Джерело:  online.ua

Колишній представник очільника ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік заявив, що Кремль намагався втрутитися у переговори України щодо асоціації з Євросоюзом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю російського "Комерсанта".

За його словами, Київ постав перед вибором свого часу.

"Я спілкувався з членами делегації ЄС, які вели переговори з Україною щодо Договору про асоціацію. Вони мені говорили: ми стільки разів запитували у росіян: що ви хочете, які у вас конкретні проблеми? І єдине, що чули у відповідь: ми хочемо брати участь в цих переговорах. Але це не трикутник! Таких переговорів не могло бути", - зазначив Сайдік.

Він стверджує, що такого протистояння не може бути. Так само, як російський "велетень" не може говорити, що той становить для нього загрозу.

"Велетень повинен вселити гному довіру і не вимагати від гнома, щоб той вселив довіру велетню. А що ви робите? В основному велетень кричить, шумить і говорить: якщо ти не зробиш те-то, я тобі відключу це", - пояснив Сайдік.

Також експредставник ОБСЄ додав, що немає об'єктивних причин, з яких Росія вдавалася до конфронтації з Україною через євроінтеграцію. Це зовсім не означає членства у НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, в інтерв'ю Сайдік припустив, що війна в Україні може залишитися замороженою на десятиріччя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?