В ЗСУ несподівано розповіли про силовий сценарій повернення Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЗСУ несподівано розповіли про силовий сценарій повернення Донбасу

В ЗСУ несподівано розповіли про силовий сценарій повернення Донбасу

Генерал ЗСУ Максим Кривонос заявив, що командування та військовослужбовці мають бути готовими для силового сценарію повернення ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За його словами, це потрібно, якщо політична влада ухвалить відповідне рішення. Офіцер раніше називав такий крок хорватським сценарієм.

"Я скажу, що ми маємо бути готові до цього. Збройні сили повинні бути до цього готові. Наскільки це буде можливо залежить вже від роботи політиків на рівні підтримки інших держав. Тому що, якби не було підтримки Хорватії з боку країн НАТО, то не було б і хорватського сценарію", - зазначив Кривонос.

Генерал пояснив, перед рішенням про силове повернення необхідно зробити багато роботи. Зокрема, посилювати санкції проти РФ, створити надійну систему територіальної оборони, посилити армію у здатності вести наступ. Лише тоді вже можна говорити про політичне рішення.

"І в тому випадку, коли цей комплекс заходів буде виконаний, і коли є політичні рішення щодо Росії – поки Росія категорично не хоче їх виконувати – тоді за рахунок посилення санкцій і послаблення Росії, ми повинні розуміти, що у нас є можливість звільнити свої території силовим шляхом. У разі, якщо Росія нічого не буде робити, щоб підтримати підрозділи сепаратистів", - додав він.

Кривонос резюмував, що головним у цьому питанні є всебічна підготовка та міжнародна підтримка на цьому шляху.

Як повідомляв ONLINE.UA, в МЗС заявили, що найближчим часом оприлюднять деталі щодо нових ділянок розведення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?