Зеленський назвав єдину умову, за якої може піти у відставку
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав єдину умову, за якої може піти у відставку

Зеленський назвав єдину умову, за якої може піти у відставку
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський наголосив, що має на меті побороти корупцію в Україні, однак він наголосив: якщо б його самого звинуватили у справжній корупції - він готовий скласти свої повноваження. Про це глава держави розповів в інтерв'ю "The Times of Israel", передає ONLINE.UA.

Журналісти видання згадали скандальну ситуацію з прем’єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, якому висунули офіційні звинувачення у корупції та хабарництві.

"Якби мене звинуватили в якійсь справжній корупції – пред'явили не політичні звинувачення, а щось, що дійсно було – тоді, відповідно до Конституції, мені довелося б піти у відставку", - заявив Зеленський.

Окрім того, український лідер наголосив, що на посаді глави держави планує боротися з корупцією в країні, але це непростий і тривалий процес. Також Зеленський зазначив, що наразі в Україні проходить реформа прокуратури – були звільнені декілька тисяч прокурорів, а сотні повинні пройти повторну кваліфікацію. На черзі – реформування служб безпеки, щодо яких Верховна Рада приймає закони.

Окрім того, глава держави розповів про проблеми в судовій системі України і нагадав про початок роботи Вищого антикорупційного суду.

"Ми призначили нового керівника Державного бюро розслідувань, і вона реформує ієрархію. Ми запровадили Антикорупційний суд у вересні. З цим багато проблем, як і з усім судовим процесом в Україні. Це довга битва. Але, коли у нас будуть сильні ці інститути, ми припинимо всю корупцію", - пообіцяв український лідер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський зважився на доволі непросте зізнання. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?