Зеленський підтримав подвійне громадянство в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підтримав подвійне громадянство в Україні

Зеленський підтримав подвійне громадянство в Україні
Джерело:  online.ua

Україна працює над легалізацією подвійного громадянства. Президент країни Володимир Зеленський підтримує цю ініціативу, тому що на його думку, вона дозволить повернути Україні своїх громадян з країн Європи. Таку заяву український глава зробив в інтерв'ю журналу Newsweek, передає ONLINE.UA.

Свою позицію Зеленський пояснив тим, що подвійне граждаство в Україні дозволить молоді здобувати освіту, наприклад, в США, набратися там досвіду і повернутися з ним додому.

"США є нашим стратегічним партнером, і ми дуже вдячні за підтримку, яку ми отримуємо, оскільки вони прийшли до нас на допомогу в скрутну хвилину. Наша молодь дуже позитивно ставиться до США, і ми сподіваємося, що більше наших молодих людей зможуть отримати чудову освіту в американських університетах, які є одними з кращих в світі. Ми раді, що люди їдуть і набираються досвіду, але ми також хочемо, щоб наша діаспора в США могла вільно повертатися, тому ми працюємо над реформою подвійного громадянства", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні в Україні заборонене подвійне громадянство. Згідно із законодавством, якщо українець добровільно отримує громадянство іншої держави, то позбавляється громадянства України. Однак, це відбувається не автоматично, а тільки після підписання відповідного указу президентом України.

Слід зазначити, на нині подвійне громадянство дозволено в більшості країн Європи. Зокрема, можна мати двійне громадянство в Болгарії, Німеччині, Угорщині, Великій Британії, Канаді, Данії, Греції, Латвії, Польщі, США, Туреччині, Чехії, Швейцарії, Фінляндії, Франції. Паспортна свобода заборонена в Австрії, Білорусі, Грузії, Литві, Нідерландах, Сінгапурі, Японії, Індії, Китаї, Естонії та в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міграційна служба повідомила, що більше не буде обмежувати українців і дозволить мати два паспорти без зміни пункту Конституції України про єдине громадянство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?