Ми чекаємо: Україна озвучила Британії безкомпромісну вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми чекаємо: Україна озвучила Британії безкомпромісну вимогу

Ми чекаємо: Україна озвучила Британії безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ звернув увагу на повідомлення британських видань, що до "Посібника з протидії екстремізму", розповсюдженого британськими правоохоронними органами, було включено український Державний герб – тризуб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Державний герб України бере свій початок з Київської Русі та є одним із символів єдності українців. Він широко використовується державними органами влади та громадськістю. Будь-яке пов’язування Державного герба України з екстремізмом ображає почуття мільйонів людей в Україні та за її межами", - сказано в заяві.

Влада Україна наголосила, що чекає на офіційний коментар британського МЗС та поліції щодо появи тризуба в посібнику.

"Виходимо з розуміння, що він буде оприлюднений незабаром. У разі підтвердження згаданого факту, вимагаємо вилучити українську державну символіку з посібника", - кажуть в МЗС України.

Наразі відомо, що документ британської поліції про боротьбу з тероризмом, розісланий медичним працівникам та викладачам в рамках кампанії проти екстремізму, поряд з неонацистами згадує державний герб України та символ Збройних сил - тризуб. Окрім того, у візуальному розділі посібника з виявлення знаків та символів праворадикальних груп, у секції "тату", наведений герб України. Зображення розміщене поруч із нацистською символікою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що популярна б ританська газета Daily Mail "включила" в Росію окупований Крим. У статті про місячне затемнення 2020 року співробітники видання опублікували фото з Сімферополя і підписали його "Крим, Росія". На скандальну публікацію звернуло увагу Посольство України у Великій Британії — дипломати зажадали негайно виправити грубу помилку і не вводити читачів в оману.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?