Україна обійшла Росію: експерти шокували свіжим технологічним рейтингом
Категорія
Технології
Дата публікації

Україна обійшла Росію: експерти шокували свіжим технологічним рейтингом

Україна обійшла Росію: експерти шокували свіжим технологічним рейтингом
Джерело:  online.ua

Фахівці Global Finance склали новий рейтинг країн за технологічним розвитком, у якому Україні надали позицію, вищу за Росію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання.

Україна отримала 44 місце з 67 загалом. РФ обійняла лише 46. Це назвали феноменом, бо російська економіка оцінена у 14 разів більше української за обсягом.

Росію, яка посіла зазначену позицію, назвали у публікації "найбільш шокуючою аномалією". Передування України експерти пояснили тим, що для СРСР вона виступала певним технологічним хабом та продовжила зростання за набуття незалежності.

У першій трійці рейтингу - Норвегія, Швеція, Нідерланди. Топ-аутсайдерами виявилися Єгипет, М'янма та Пакистан.

Фахівці також згадали динаміку розвитку країн з невеликою територією. Наприклад, Гонконг і Тайвань зуміли випередити технологів Японії.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно українську столицю внесли у рейтинг міст з найвищим показником технологічного розвитку. Київ опинився у переліку The Smart City Index 2019 на 92-й позиції. Експерти оцінювали спроможності кожного міста за цілою низкою показників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?