Тривожні цифри: названа реальна чисельність населення України
Категорія
Україна
Дата публікації

Тривожні цифри: названа реальна чисельність населення України

Тривожні цифри: названа реальна чисельність населення України
Джерело:  online.ua

Станом на 1 грудня 2019 року чисельність населення України склала 41922,7 тисяч осіб. Демографічна ситуація погіршилася в порівнянні з попередніми роками - населення скоротилося ще на 230,5 тисяч чоловік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням дані Державної служби статистики, які були оприлюднені 20 січня.

У звіті Держстату йдеться, що в Україні помирає вдвічі більше людей, ніж народжується. На кожні 100 померлих - 54 новонароджених. Всього за 11 місяців минулого року в країні померли 533764 людини, з яких понад дві тисячі дітей до року. Народилося при цьому 286777 осіб.

Відзначається, що оновлення даних по чисельності населення України здійснюється після проведення чергового перепису, а також в разі зміни розрахунків чисельності населення в результаті адміністративно-територіальних змін в звітному періоді.

Слід додати, що в 2018 році зі скороченням населення України ситуація була аналогічною. За даними Держстату, в позаминулому році населення зменшилося на 233,2 тисяч осіб. Чисельність наявного населення в Україні на 1 січня 2019 року становила 42153,2 тисяч осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив, що в результаті комплексної методики уряд нарешті зміг дізнатися кількість населення в Україні. Результати він пообіцяв оприлюднити найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?