Британія нарешті відповіла на звинувачення та вимоги України
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія нарешті відповіла на звинувачення та вимоги України

Британія нарешті відповіла на звинувачення та вимоги України
Джерело:  online.ua

Прес-секретар парламенту Великої Британії нарешті виступив з важливою заявою із офіційною позицією щодо включення малого герба України до антитерористичного посібника, підготовленого британською поліцією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство Британії в Україні.

Британська сторона стверджує, що не мала на меті ображати Україну, однак визнає, що образа була заподіяна. Що цікаво, заява уряду не містить вибачень.

"Ми усвідомлюємо і шкодуємо через образу, заподіяну появою українського Тризуба в наочному посібнику британської поліції. Як уже заявляли в поліції, в цьому документі чітко зазначено, що багато символів, наведених у ньому, не становлять інтерес у боротьбі з тероризмом. Британська влада глибоко поважає офіційні символи української державності... Ми визнаємо, що Тризуб як головний елемент Державного Герба має конституційне, історичне та культурне значення для народу України", - заявив речник уряду, додавши, що Британія "сподівається на поглиблення наших двосторонніх відносин у прийдешні роки".

Варто звернути увагу на те, що в урядовій заяві немає згадок про те, чи буде поліція вилучати образливу для України публікації з навчальних матеріалів поліції, як того вимагав офіційний Київ. Не йдеться там також про те, чи вважає уряд помилкою публікацію малого герба України, тобто тризуба, серед переліку символів екстремістських організацій.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, влада Великої Британії займається розробкою  нових санкцій, які набудуть чинності після виходу країни з Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?