Так, порушували: Разумков зважився на гучне зізнання
Категорія
Україна
Дата публікації

Так, порушували: Разумков зважився на гучне зізнання

Так, порушували: Разумков зважився на гучне зізнання
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков звернув увагу на те, що чинний регламент ВРУ побудований так, що уповільнює ухвалення важливих законопроєктів. Він пояснив, що депутати мають 10 днів на ознайомлення з правками. За словами політика, застосування цієї норми щодо деяких законів про добробут українців було б виявом неповаги.

Про це Разумков розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

Обговорювалося порушення положень регламенту, які допускали депутати під час ухвалення законів. На думку разумкова, робота Ради не була б такою продуктивною, якби регламенту суворо дотримувалися.

"Згідно з регламентом, роздавати правки й таблиці (депутатам – ред.) повинні за 10 днів. Якщо виходити з цієї логіки, то ми б не прийняли й чверть того, що ми прийняли", - пояснив спікер.

За словами голови ВРУ, норма про 10 днів уповільнює роботу депутатів у випадках, коли потрібно швидко приймати дрібні зміни до законодавства. Особливо до законодавства щодо добробуту українців. Коли ж йдеться про великі законопроєкти, до яких внесли багато правок, то "тоді дійсно важливо надати 10 днів депутату для ознайомлення з текстом".

"Я дійсно намагаюся дотримуватися регламенту. Я хотів би зазначити, що ми жодного разу не проголосували за законопроєкт двічі, ми жодної правки або пропозиції не прийняли "з голосу" і не включили до законів... Розумієте, при всій повазі до регламенту... Є законопроєкти, які мають великий стос паперів і треба їх вивчити – це одна ситуація. А є законопроєкти, де три правки", - пояснив Разумков.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Разумков виступив з важливою заявою. За його словами, парламент вже наступної сесії може розглянути зміни до Конституції щодо зменшення кількості нардепів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?