Нафтогаз пояснив, як Газпром повернув активи в ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз пояснив, як Газпром повернув активи в ЄС

Нафтогаз пояснив, як Газпром повернув активи в ЄС
Джерело:  online.ua

Російська компанія "Газпром" змогла повернути собі активи у кількох європейських країнах, бо сплатила Україні суму, визначену у Стокгольмському арбітражі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на НАК "Нафтогаз" у Facebook.

За даними української сторони, йдеться про 2,9 мільярда доларів США.

"Ці арешти накладалися на активи "Газпрому" в різних юрисдикціях, щоб змусити його заплатити борг за рішенням Стокгольмського арбітражу, 2,9 млрд дол. Ми отримали 2,9 млрд дол. грошима від "Газпрому" 27 грудня 2019 року. Борг стягнутий", - пояснили у "Нафтогазі".

Нагадаємо, напередодні пресслужба "Газпрому" заявила про зняття заморозки з її активів на території Великої Британії, Нідерландів, Люксембургу. Арешти наклали завдяки позовам "Нафтогазу".

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона у середині січня підготувала новий неприємний сюрприз для російського агресора. Представники "Нафтогаз" розробляють звернення до міжнародного суду через втрату активів у захопленому українському Криму, який з лютого-березня контролюють окупанти. Йдеться щонайменш про суму у 7 мільярдів доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?