Браття зі сходу лякають: Лукашенко змінить імпорт нафти на користь України
Категорія
Світ
Дата публікації

Браття зі сходу лякають: Лукашенко змінить імпорт нафти на користь України

Браття зі сходу лякають: Лукашенко змінить імпорт нафти на користь України
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що імпорт російської нафти у майбутньому знизиться до 30-40% від загального обсягу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "БЕЛТА".

За його словами, наразі альтернативи для російського палива немає, але працювати над пошуками джерел необхідно.

"Відсотків 30 ми повинні з Балтії завозити та відсотків 30 через Україну - перевірений вже шлях. Можливо, Казахстан може постачати нам нафту, якщо Росія погодиться на це. Дивно: наш союзник не дає згоди на постачання нафти від нашого іншого союзника", - пояснив Лукашенко.

Він нагадав, що "браття зі сходу" лякають Мінськ, що інші постачальники виявляться дорожчими, ніж з РФ. Втім, Білорусь планує випробувати також закупівлі з Азербайджану, Саудівської Аравії, Норвегії, Сполучених Штатів. Усю нафту - за світовими цінами.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Олександр Лукашенко виступив з гучними звинуваченнями проти Росії. Він звинуватив кремлівських постачальників у спробі нажитися на нафті й газі для союзної держави. Москва зацікавлена у продажу ресурсів за цінами, які перевищують світові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?