Трамп закликав ЄС не купувати газ "ворожих держав"
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп закликав ЄС не купувати газ "ворожих держав"

Трамп закликав ЄС не купувати газ "ворожих держав"

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп звернувся до країн Євросоюзу із закликом не підставлятися під газову залежність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Американський лідер виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. За його словами, ЄС краще купувати газ з США, аніж з "ворожих держав".

"Ми настільки успішні, що США більше не повинні імпортувати енергію від ворожих держав. З достатніми обсягами американського природного газу, який сьогодні доступний, наші європейські союзники також більше не будуть вразливими перед недружніми постачальниками енергії", - зазначив Трамп.

Втім, він чітко не вказав, які саме країни Вашингтон розглядає як "недружні" чи навіть "ворожі".

"Ми закликаємо наших друзів у Європі користуватися американським постачанням та досягти справжньої енергетичної безпеки", - підкреслив він.

Нагадаємо, адміністрація США неодноразово виступала проти придбання Євросоюзом російського газу через "Північний потік-2". Проєкт прямо називали загрозою.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Євросоюзі нещодавно заявили, що готові допомогти Україні у розвитку системи газового транзиту з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?