Потрібно готуватися: ВООЗ виступила з тривожним попередженням
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібно готуватися: ВООЗ виступила з тривожним попередженням

Потрібно готуватися: ВООЗ виступила з тривожним попередженням
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я виступила з важливим та тривожним попередженням. За словами керівництва ВООЗ, потрібно готуватися до того, що найближчим часом пневмонія нового типу пошириться за межі Китаю. Варто зазначити, що пневмонія, яку викликає коронавірус 2019 nCoV, уже забрала життя шести осіб, передає ONLINE.UA.

"Усього в світі зареєстровано 278 підтверджених випадків 2019-nCoV, про які надійшли офіційні повідомлення. Ці цифри швидко змінюються", - заявив на брифінгу в Женеві офіційний представник ВООЗ Тарік Язаревич.

Варто звернути увагу на те, що за межами Китаю вже зафіксували чотири випадки: два в Таїланді, один в Японії і один в Республіці Корея.

"Потрібно готуватися до нових випадків в інших районах Китаю і, можливо, в інших державах", - прогнозує Язаревич.

Наразі відомо, що в місті Ухань, де зафіксовано епіцентр захворюваності, перебуває місія ВООЗ. Вона провела зустріч з фахівцями в сфері охорони здоров'я і офіційними особами, які "ведуть розслідування щодо спалаху хвороби".

"Ця місія є частиною нинішнього процесу обміну інформацією між урядом Китаю і ВООЗ. Недостатньо відомо про те, як вірус передається, про клінічні характеристики хвороби, її тяжкість і ступінь ї поширення або її джерела. ВООЗ закликає всі сторони продовжувати підготовчі заходи", - сказав Язаревич.

У ВООЗ також припускають, що джерело хвороби, "судячи з усього, має тваринне походження". При цьому "передача від людини до людини, яка відбувається при близькому контакті, є обмеженою".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що члени Всесвітньої організації охорони здоров’я терміново зберуться на екстрене засідання через виявлений в Китаї коронавірус і небезпеку масштабної епідемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?