У Путіна зізналися, чи обговорювали скандальну ідею щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна зізналися, чи обговорювали скандальну ідею щодо України

У Путіна зізналися, чи обговорювали скандальну ідею щодо України
Джерело:  online.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков запевнив журналістів, що ідея прописати в поправках до Конституції РФ право регіонів України і Білорусі приєднатися до РФ не обговорюється. Окрім того, він стверджує, що навіть ніколи не чув про дані пропозиції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Я не чув про ці пропозиції, тому нічого не можу сказати. Я не чув, як це формулюється. В цілому це ніяк ніде не обговорювалося досі. Я вперше про це чую", - заявив речник російського глави.

Варто звернути увагу на те, що 15 січня очільник кремля Володимир Путін озвучив пропозиції щодо зміни Конституції РФ, які парламент може ухвалити після всенародного голосування. Так, президент РФ пропонує закріпити, що ключові чиновники не повинні мати іноземне громадянство чи посвідку на проживання в іншій державі.

Окрім того, що цікаво, для потенційних кандидатів у президенти Росії глава Кремля пропонує закріпити також вимогу проживати на території РФ не менше 25 років. Політик погодився з тезою, що одна особа не може займати посаду президента РФ більше двох термінів поспіль – але не розвинув цю тему.

Також очільник Кремля виступив за те, щоб прем'єр-міністра РФ затверджувала Державна дума, але президент зберіг право позбавляти його посади. Після послання Путіна Федеральним зборам уряд РФ подав у відставку, посилаючись на 117 статтю Конституції РФ. Згодом Путін заявив про намір запровадити посаду заступника голови Ради безпеки РФ і запропонувати її Дмитру Медведєву.На посаду прем'єр-міністра Путін запропонував кандидатуру чинного голови Федеральної податкової служби Михайла Мішустіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що всеросійське голосування за поправки до Конституції РФ може пройти в кінці квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?