Україна несподівано відмовилася від важливого союзу з ЄС - відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна несподівано відмовилася від важливого союзу з ЄС - відома причина

Україна несподівано відмовилася від важливого союзу з ЄС - відома причина

Українська влада неочікувано для всіх відмовилася від створення митного союзу з ЄС, однак досі розраховує на спрощення митних процедур. З такою гучною заявою виступив віцепрем’єр з питань європейської інтеграції Дмитро Кулеба в ході дискусії "Порядок денний європейської інтеграції: амбіції України на 2020 рік".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Окрім того, український дипломат озвучив ключові пріоритети, які Україна буде відстоювати в ході засідання Ради асоціації, яке відбудеться в Брюсселі 28 січня. Зокрема, міністр назвав інтеграцію в енергетичний та цифровий ринки ЄС, отримання "промислового безвізу", а також створення "нового порядку денного в сфері юстиції та свободи", назвавши останній пункт "питанням, яке вже перезріло".

"Окрім цього, на порядку денному - долучення до Європейської зеленої угоди, а це охопить майже всі сектори, а також актуалізація умов торгівлі. У 2019 році ми мали 32 товарні позиції, по яких європейські квоти були повністю або майже повністю вичерпані. Те ж саме – у 2018 році. Роком раніше таких позицій було 26. Це означає, що нам вже затісно в цих умовах", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спеціальна радниця високої представниці ЄС з питань зовнішньої політики Федеріки Могеріні  Наталі Точчі заявила, що імпульс врегулюванню російсько-українського конфлікту  може надати перегляд моделі антиросійських санкцій ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?