Телескоп Hubble вразив світ новою дивовижною світлиною
Категорія
Технології
Дата публікації

Телескоп Hubble вразив світ новою дивовижною світлиною

Телескоп Hubble вразив світ новою дивовижною світлиною
Джерело:  online.ua

Астрономи отримали за допомогою телескопу Hubble нову світлину галактики NGC 1022. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт обсерваторії.

Відомо, що ця спіральна галактика з перемичкою розташована у сузір'ї Кита.

За словами спеціалістів, ця перемичка не настільки помітна одразу, як в інших подібних об'єктах.

"Але смуги пилу, які кружляють по всьому диску, доводять, що галактика не менш прекрасна", - зазначили астрономи.

Hubble зафіксував галактику під час дослідження чорних дір. Вважається, що вони ховаються у надрах багатьох - якщо не усіх - спіральних галактик. Також маса чорної діри прямо впливає на габарити галактик.

Нагадаємо, телескоп Hubble запустили на земну орбіту 1990 року. На думку вчених, він виявився одним з найбільш ефективних інструментів для вивчення космосу. Апарат подарував науці мільйони детальних світлин.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені знайшли сліди кратеру, який залишив колосальних розмірів метеорит після зіткнення з нашою планетою. Вважається, що це найпотужніший у своєму роді інцидент. Кратер виявлено на території сучасного Лаосу, а от катастрофа могла статися близько 790 тисяч років тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?