Зеленський підписав важливий закон щодо дешевих кредитів
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав важливий закон щодо дешевих кредитів

Зеленський підписав важливий закон щодо дешевих кредитів
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський нарешті підписав закон про внесення змін до держбюджету-2020, які передбачають виділення 2 мільярдів гривень для запуску програми кредитів під 5, 7 та 9 відсотків для підтримки мікро- та малого бізнесу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Програма дасть змогу малим та середнім підприємцям відкривати власну справу та створити тисячі робочих місць вже у 2020 році. Фонд розвитку підприємництва надаватиме підтримку у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9 відсотків річних за кредитами у гривні. Відсоток залежить від розміру й типу бізнесу", - зазначається на сайті глави держави.

Варто звернути увагу на те, що підтримка підприємцям надаватиметься у вигляді часткових гарантій за кредитами, якщо у малого та середнього бізнесу бракує застави.

Як відомо, 14 січня український парламент у другому читанні та в цілому проголосував за закон про зміни до державного бюджету на поточний рік, якими створюється Фонд розвитку підприємництва. Що важливо знати та розуміти, підтримка бізнесу буде надаватися за двома напрямками.

Перший – здешевлення кредитів шляхом компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9 відсотків річних за кредитами у національній валюті. Відсоток залежить від розміру та типу бізнесу: 5% річних – якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця; 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%; 9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн грн;

Другий напрямок – це надання часткових гарантій за кредитами, наданими мікро та малому бізнесу, якщо у них не вистачає застави.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно міністр уряду Дмитро Дубілет виступив із пропозицією щодо проєкту покращеної взаємодії між бізнесом та військоматами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?