Можемо відмовитися: Мінфін повідомило шокуючу новину щодо МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Можемо відмовитися: Мінфін повідомило шокуючу новину щодо МВФ

Можемо відмовитися: Мінфін повідомило шокуючу новину щодо МВФ
Джерело:  online.ua

Очільниця Мінфіну Оксана Маркарова прогнозує, що Україна може відмовитися від фінансової підтримки МВФ після завершення наступної програми фінансування. Про це вона повідомила в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Програма МВФ, по якій ми досягли домовленостей на рівні менеджменту, обов'язково потрібна на три роки. Але вже з неї, повністю її виконавши, є шанс випуститися з МВФ", – написала чиновниця.

Варто звернути увагу на те, що на початку грудня 2019 року офіційний Київ домовився з МВФ про відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування на 5,5 млрд доларів. Що важливо, остаточне рішення має прийняти рада директорів Фонду на засіданні в лютому. Для цього уряд України має виконати попередні заходи.

"Поточна програма співпраці між Україною і МВФ в рамках механізму stand-by була затверджена 18 грудня 2018 року і завершується 17 лютого цього року. Її обсяг становить близько 3,9 млрд доларів. Перший транш у розмірі близько 1,4 млрд доларів було надано відразу. Потім планувалося ще 2 транші за підсумками піврічних переглядів програми", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, у зв'язку зі зміною президента і уряду після виборів вирішено було почати розробку нової програми співпраці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир  Зеленський досяг важливої домовленості з МВФ  за новим кредитом. У телефонній розмові з Георгієвою вони домовилися, що Фонд готовий підтримати нову програму співпраці, спрямовану на економічне зростання України та підвищення добробуту кожного українця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?