Телефон Джеффа Безоса зломали завдяки відомому месенджеру - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Телефон Джеффа Безоса зломали завдяки відомому месенджеру - що сталося

Телефон Джеффа Безоса зломали завдяки відомому месенджеру - що сталося
Джерело:  online.ua

Американський бізнесмен Джефф Безос, який співзаснував Amazon, потрапив у справжній шпигунський скандал. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання The Guardian.

За відомостями журналістських джерел, телефон другої найбагатшої людини світу зломали. Йому надіслали повідомлення у месенджері WhatsApp, що зареєстрований на особистий номер мільярдера.

Неофіційні дані вказують, що адресантом став спадкоємний принц Саудівської Аравії. Використаний номер нібито належав Мохамеду бін Салману.

Втім, офіційна позиція Саудівської Аравії заперечує будь-який зв'язок місцевих політиків до події.

У зашифрованому повідомленні містився шкідливий файл. Він ховався під виглядом відеоролику.

Відомо, що інцидент стався 1 травня 2018 року. Після надсилання повідомлення зловмисники отримали доступ до величезної кількості приватних файлів зі смартфона Безоса. Це тривало кілька годин, однак невідомо, які саме дані отримали хакери.

Як повідомляв ONLINE.UA, вже у грудні минулого року Джефф Безос втратив лідерство у рейтингу найбагатших осіб світу. Його обігнав керівник Microsoft Білл Гейтс. Фінансовий стан обох нещодавно сягнув 109 та 1010 мільярдів доларів США відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?