Негайно віддайте: Трюдо терміново звернувся до Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

Негайно віддайте: Трюдо терміново звернувся до Ірану

Негайно віддайте: Трюдо терміново звернувся до Ірану
Джерело:  online.ua

Канадський лідер Джастін Трюдо виступив з жорсткою заявою. Він нагадав міжнародній спільноті, що Іран не володіє достатніми технічними можливостями, які зможуть швидко проаналізувати самописці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Політик звернув увагу на те, що приїзд відповідних спеціалістів до Ірану також не допоможе у розшифровці чорних скриньок, адже на місці немає необхідного обладнання.

"Ми хочемо, щоб чорні скриньки були відправлені негайно. Ми закликаємо Іран відправити їх в те місце, де їх зможуть швидко розшифрувати", – заявив Трюдо.

Окрім того, прем'єр Канади наголосив, що певним викликом для його країни стало невизнання Іраном подвійного громадянства жертв катастрофи. Він нагадав, що іранській владі у цьому питанні варто поважати сім’ї загиблих.

"Це може стати перешкодою при наданні допомоги сім'ям загиблих", - підкреслив політик.

Як відомо, спочатку Іран заявив, що не передасть чорні скриньки розбитого літака компанії Boeing, а спробує розшифрувати самостійно. Трохи пізніше іранська влада повідомила про готовність передати бортові самописці Україні, але після того, як вони будуть досліджені на місці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив з новою гучною заявою. Він стверджує, що пасажири українського літака МАУ, який ракетним ударом збили іранські військові під Тегераном, були б живі, якби не загострення конфлікту між США та Іраном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?