Вчені назвали ефективний спосіб поліпшити роботу мозку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали ефективний спосіб поліпшити роботу мозку

Вчені назвали ефективний спосіб поліпшити роботу мозку
Джерело:  online.ua

Канадські вчені із Університету Західного Онтаріо знайшли простий, однак дуже ефективний спосіб поліпшити роботу мозку без ранкової чашки кави. Фахівці дійшли висновку, що людям доможуть аеробні вправи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "MedicalXpress".

Вчені звернули увагу на те, що швидка і короткочасна прогулянка має аналогічний або навіть більший ефект на мозок, що й кофеїн. Варто зазначити, що експерти провели експеримент з 30 кавоманами і 29 людьми, які не вживають кави.

"Одна група вживала кофеїн, еквівалентний дозі в чашці кави, а інші - виконували аеробні вправи. Після цього всі учасники експерименту проходили тест на пам'ять. Виявилося, що прогулянка в швидкому темпі протягом 20 хвилин має такий же або більший ефект на стимулювання пам'яті, як і чашка кави", - сказано в повідомленні.

За словами експертів, цей спосіб поліпшення мозкової діяльності підійде для тих, кому протипоказаний кофеїн.

Що цікаво, нещодавно американські вчені розвінчали ефективність стратегії «10 000 кроків щодня» для підтримки фізичної форми. На думку науковців, це звичайний маркетинговий хід для продажів фітнес-трекерів та крокомірів. Для того, щоб залишатися в формі, не відвідуючи фітнес-центр, треба докладати набагато більше зусиль. Професор Герман Потцнер стверджує, що тримати здоровий баланс між м’язами та жировою тканиною дозволять 15 000 кроків або 7,5 миль (12 км.) пішої ходи щодня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  фітнес-модель Шонтель Дункан не змогла народити свого сина самостійно через сталевий прес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?