Доведеться це зробити: Трамп озвучив нові погрози
Категорія
Світ
Дата публікації

Доведеться це зробити: Трамп озвучив нові погрози

Доведеться це зробити: Трамп озвучив нові погрози
Джерело:  online.ua

Американська влада введе болісні тарифи на імпорт товарів з Європейського Союзу, якщо ЄС не погодиться на торговельну угоду. З таким жорстким попередженням виступив очільник Білого дому Дональд Трамп після зустрічі з главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "DPA".

"З Європою було дуже, дуже важко мати справу", - зізнався американський лідер в кулуарах Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі.

Окрім того, президент США вкотре поскаржився, що країни ЄС експортують в США значно більше, ніж навпаки. Трамп наголосив, що до цього часу стримував себе, оскільки спочатку був зайнятий укладенням нещодавньої торговельної угоди з КНР.

"Якщо у нас щось не вийде, нам доведеться вжити заходів і в результаті будуть дуже високі тарифи на автомобілі та інші речі, які надходять у нашу країну", - сказав Трамп.

Що цікаво, американський лідер також зазначив, що вірить, що ЄС врешті-решт погодиться на угоду.

"Вони погодяться угоду, бо повинні", - сказав він.

Варто звернути увагу на те, що США та ЄС є основними торговими партнерами. Товарообіг між ними склав майже 1,3 трлн доларів у 2018 році. Згідно з прогнозами експертів, досягти торговельної угоди буде складно, оскільки Брюссель хоче виключити свій сільськогосподарський сектор з документа, тоді як Вашингтон прагне захистити свій ринок для публічних тендерів.

Як відомо, команда Трампа вже погрожувала ЄС тарифами на автомобілі у розмірі 25% минулого року, але так їх і не застосувала.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада Європейського Союзу виступили з важливою заявою, а також озвучила нові вимоги до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?