Повний автопілот: у США показали перше таксі без керма й педалей
Категорія
Технології
Дата публікації

Повний автопілот: у США показали перше таксі без керма й педалей

Повний автопілот: у США показали перше таксі без керма й педалей
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах представили першу модель автомобіля Origin, який обладнаний повністю автоматичною системою керування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Tech Crunch.

Виробник мікроавтобусу - корпорація Cruise. Головна особливість цього проєкту - відсутність керма, педалей та інших елементів керування у салоні. Його двері виконані як розсувні стулки.

Origin може пересуватися магістралями. У кожному з пасажирських крісел є USB-порти. Також пасажири можуть користуватися інформаційним дисплеєм, який надає усі відомості про поїздку.

Таким чином, людям залишиться лише спостерігати за шляхом, а не керувати автомобілем безпосередньо.

За словами гендиректора Cruise, презентована машина - повністю готова до серійного виробництва. Головні труднощі використання такої техніки полягають в американському законодавстві. Федеральні норми США не дозволяють рух таким мікроавтобусам згідно з пунктами про характеристики й конструкцію.

Як повідомляв ONLINE.UA, у липні 2019 року німецькі конструктори представили власний проєкт безпілотного таксі. Головна його особливість - рух повітрям. Експериментальний апарат компанії Lilium розрахований на п'ять пасажирів та швидкість до 300 кілометрів на годину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?