Ми це робимо: влада США дала гучну обіцянку Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми це робимо: влада США дала гучну обіцянку Україні

Ми це робимо: влада США дала гучну обіцянку Україні
Джерело:  online.ua

Державний секретар США Майк Помпео звернув увагу на те, що найближчим часом планує відвідати Україну, а також наголосив, що американська влада допомагала, допомагає і буде допомагати українській стороні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням "Bloomberg TV".

"Так, я збираюся туди (до України – ред.) потрапити. Я планував це ще раніше. У мене вже була запланована поїздка, але тоді у нас виникли проблеми на Близькому Сході, якими я мав займатись. Хоча ці проблеми ще не вирішені і попереду ще багато роботи, я планую невдовзі поїхати до України", - наголосив очільник Держдепу.

Окрім того, американський дипломат нагадав, що США надали оборонну допомогу Україні для захисту від РФ. Помпео також стверджує, що Адміністрація Трампа підтримала українського лідера Володимира Зеленського у його намаганнях побороти корупцію та розбудувати демократію.

"Ми це робимо. І ми продовжимо це робити", – підкреслив держсекретар.

Варто зазначити, що нещодавно ЗМІ дізналися, що Майк Помпео, як очікується, здійснить візит до Києва 30 січня.

Як відомо, 10 січня український лідер Володимир Зеленський у ході телефонної розмови з Помпео узгодив подальший графік двосторонніх контактів між Києвом та Вашингтоном на найвищому рівні, насамперед візит Помпео до України наприкінці січня, який було перенесено з 3 січня.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Зеленський зважився на доволі відверте зізнання  на тлі гучного скандалу із США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?