Скільки людей живе в Україні - нарешті названа точна кількість
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки людей живе в Україні - нарешті названа точна кількість

Скільки людей живе в Україні - нарешті названа точна кількість
Джерело:  online.ua

В Кабміні нарешті озвучили довгоочікувані результати перепису населення в Україні. Так, зазначається, що

на підконтрольній українському уряді території станом на 1 грудня 2019 року живе 37 мільйонів 289 тисяч осіб. Варто звернути увагу на те,що це без урахування окупованих територій та громадян України, які живуть за кордоном. З такою гучною заявою в ході брифінгу виступив міністр українського уряду Дмитро Дубілет, передає ONLINE.UA.

"37 мільйонів 289 тисяч осіб наявного населення на території України. На жаль, ця сума не включає тих людей, які постійно мешкають за кордоном та на окупованих територіях. Це та кількість людей, яка фізично перебуває на території України станом на 1 грудня 2019 року", - заявив чиновник.

Варто зазначити, що розподіл за статтю виглядає так: 20.01 млн жінок, 17.28 млн чоловіків.

За словами Дубілета, для оцінки чисельності населення України використовували три методи. Міністр стверджує, що всі вони дали приблизно однаковий результат з різницею 2.86%.

  • Метод 1. Комбінований (мобільні оператори + соцопитування + реєстри).

  • Метод 2. Комбінований (дані пенсійного фонду + екстраполяція через статево-вікову структуру).

  • Метод 3. Реєстровий.

"Моя особиста думка, що традиційний перепис проводити не потрібно. Це зайві видатки для бюджету, які приносять дуже спірний результат. Ми провели тестовий пілотний перепис у районі Києва. Вони приголомшливі щодо того, скільки людей просто не відчиняють двері. Дуже великий бюджет піде просто в нікуди (у випадку проведення традиційного перепису –ред.), бо дуже багато людей не відкривають двері", — нещодавно поскаржився сам Дмитро Дубілет.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у ніч на 1 грудня в Україні стартував пробний перепис населення, який був підготовчим етапом до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?