Терміново вирішуйте проблему: ЄС присоромив Польщу через українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Терміново вирішуйте проблему: ЄС присоромив Польщу через українців

Терміново вирішуйте проблему: ЄС присоромив Польщу через українців
Джерело:  online.ua

Влада ЄС похвалила Польщу за кроки в поліпшенні інтеграції ромів, однак жорстко розкритикувала атмосферу нетерпимості, расизму та ксенофобії в країні від якої часто страждають українці. Це зазначається в доповіді Ради Європи "Про захист національних меншин у Польщі", передає ONLINE.UA.

Консультативний комітет з Рамкової конвенції про захист національних меншин зафіксував відчутний прогрес Польщі в інтеграції громади ромів в період 2014-2020 років, особливо в галузі освіти.

"Однак правова база, що захищає права національних меншин у період моніторингу, значною мірою не змінилася. На жаль, не було досягнуто жодного прогресу щодо неодноразових прохань про визнання сілезців етнічною меншиною або сілезької мови регіональною мовою" - сказано в доповіді.

Варто зазначити, що фахівці Ради Європи звернули увагу на те, що попри значне заниження відповідної звітності, статистика демонструє явну тенденцію до зростання числа висловлювань на ґрунті ненависті та інцидентів, мотивованих ненавистю.

"Причому найбільш вразливою групою є мусульмани, а також єврейська меншина, роми і все частіше - українці. Необхідно терміново вирішити проблему непорозуміння, недовіри до влади і відсутності ефективного розслідування і судового переслідування передбачуваних злочинів на ґрунті ненависті" - підкреслили в ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Європейського Союзу виступила з важливою заявою,  а також озвучила нові вимоги до України. Так, в ЄС звернули увагу Києва на те, що абсолютно готові йти назустріч українським ініціативам із реалізації Угоди про асоціації, однак дуже чекають, щоб ці амбіції були підтверджені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?