У Міноборони зробили жорстку заяву про насильницький призов
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони зробили жорстку заяву про насильницький призов

У Міноборони зробили жорстку заяву про насильницький призов
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України Андрій Загороднюк наголосив на неприпустимості насильного призову до лав ЗСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Топ-посадовець виступив в ефірі програми "Сніданок" на телеканалі "1+1". За його словами, призов повинен відбуватися відповідно до закону.

"Ми категорично не сприймаємо інформацію, коли роблять насильницькі приводи, ловлять на вулиці, дискотеках, у чергах абітурієнтів і так далі. Є чітко виписаний порядок, постанова Кабміну і Закону, яким чином має відбуватися повідомлення призовника", - пояснив Загороднюк.

Втім, міністр також нагадав про кримінальну й адміністративну рівні відповідальності громадян за ухилення від призову.

У Міноборони наразі працюють над створенням лінії правової допомоги, яка реєструватиме усі випадки порушень.

"До початку призову ми детальніше про неї поінформуємо, щоб усі бачили, куди можна буде дзвонити, звертатися. Ми вже провели перші брифінги з Військовою службою правопорядку, яка має слідкувати за дотриманням військовослужбовцями, в тому числі, співробітниками військкоматів, законних прав громадян", - підкреслив Загороднюк.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Міністерства оборони анонсував можливий перегляд термінів строкової служби українців. Він вважає більш ефективним призивати людей на менші строки, особливо у наявних умовах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?