Шокуюче рішення: ЄС неочікувано заборонив ввезення української продукції
Категорія
Світ
Дата публікації

Шокуюче рішення: ЄС неочікувано заборонив ввезення української продукції

Шокуюче рішення: ЄС неочікувано заборонив ввезення української продукції
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу тимчасово призупинила ввезення з України на територію ЄС м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці та термічно необроблених продуктів з птиці - це безпосередньо пов'язано з фіксацією пташиного грипу. З такою заявою виступила Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Варто зазначити, що яйця та яєчна продукція під дані обмеження не підпадають.

Офіційний Київ не приховує здивування рішенням Єврокомісії.

"Україна відповідно до міжнародних зобов’язань (...) на випередження повідомила своїх міжнародних торговельних партнерів про виявлення випадку грипу птиці. Українські заходи щодо контролю та ліквідації грипу птиці визнані еквівалентними тим, які здійснюються країнами-членами ЄС. Враховуючи звіти численних місій з оцінки еквівалентності, результати перемовин та попередніх домовленостей, зазначене рішення ЄС є шокуючим і неочікуваним для української сторони", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на підприємстві "Хутір" у Немирівському районі Вінницької області 18 січня зафіксували загибель птиці від пташиного грипу. У відомстві кажуть, що станом на 23.01.20 всі наявна в епізоотичному осередку птиця умертвлена гуманним безкровним методом та спалена. Розпочалися заходи щодо проведення дезінфекційних робіт, ведеться епізоотичне розслідування. Згідно з попередніми даними, ймовірною причиною занесення збуднику грипу в господарства були дикі та синантропні птахи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що віцепрем’єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба нарешті прокоментував звинувачення у згортанні євроінтеграції через рішення щодо митного союзу з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?