Ми спантеличені: Ізраїль відреагував на раптове рішення Зеленського
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми спантеличені: Ізраїль відреагував на раптове рішення Зеленського

Ми спантеличені: Ізраїль відреагував на раптове рішення Зеленського
Джерело:  online.ua

Ізраїльський меморіальний центр Яд Вашем зізнався, що спантеличений і зажурений заявою українського лідера Володимира Зеленського про те, що він передав місця своєї делегації на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту тим, хто пережив ту трагедію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "The Times of Israel".

"Сьогодні вранці президент України оголосив про своє відкликання, заявивши, що передає участь жертвам Голокосту. Президенту пояснили, що ми дали згоду на присутність тих, хто вижив, хто звернувся до нас в останні дні. Тому його рішення спантеличує, і прикро, що він робить такий крок щодо заходу за назвою "Пам'ятай про Голокост для боротьби з антисемітизмом", - заявили в Яд Вашем.

Варто зазначити, що нещодавно Army Radio заявляло, що лише 30 із 800 місць на церемонії були зарезервовані для жертв Голокосту. Прессекретар Яда Вашема Сіммі Аллен наголосив, що очікується "близько 100" тих, хто вижив.

За словами Яд Вашем, форум пам’яті – це не публічна церемонія, а радше зібрання лідерів. Вказано, що в Ізраїлі проживають близько 100 тисяч людей, що пережили Голокост, тож неможливо запросити навіть частину з них. Згідно з останніми даними, на форум прибули щонайменше 47 світових лідерів чи високопоставлених дипломатів, серед яких 26 президентів, чотири королі (з Іспанії, Голландії, Бельгії та Люксембургу) та чотири прем'єр-міністри.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона наразі веде діялог з Російською Федерацією  щодо нового обміну полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?