Невідомий вірус з Уханя: у МОЗ визначили план дій для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Невідомий вірус з Уханя: у МОЗ визначили план дій для України

Невідомий вірус з Уханя: у МОЗ визначили план дій для України
Джерело:  online.ua

Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я планує досліджувати стан пасажирів кожного літака, який прибуває в Україну з Китаю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію спеціального брифінгу.

За словами Ігоря Кузіна, виконуючого обов'язки гендиректора Центру громадського здоров'я, екіпаж також питатиме пасажирів про стан. Рішення прийнято через розповсюдження нового коронавірусу.

Він нагадав про відсутність прямого авіасполучення з містом Ухань, яке стало епіцентром спалаху.

"Сьогодні о 13:00 прибув літак з міста Санья і санітарними підрозділами лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я було проведено прийом цього літака. Не запроваджується ніяких додаткових засобів догляду за пасажирами, але разом із членами екіпажу проводиться спільне опитування або перевірка наявності звернень, або поганого самопочуття", - пояснив Кузін.

Окрім зустрічей санітарно-карантинними підрозділами усіх китайських рейсів жодних заходів не впроваджують.

Посадовець зазначив, що інкубаційний період нового вірусу коливається від 2 до 12 діб.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Китаї влада тимчасово закрила транспортне сполучення з трьома містами, зокрема - Уханем. Відомо, що там не працює автобусне сполучення, метрополітен, аеропорти й залізниця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?