Україна несподівано запропонувала зміни в Мінські угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна несподівано запропонувала зміни в Мінські угоди

Україна несподівано запропонувала зміни в Мінські угоди
Джерело:  YouTube

Представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи із врегулювання конфлікту на Донбасі в Мінську Олексій Резніков виступив з гучною заявою. За його словами, Мінські угоди повинні бути переглянуті в частині черговості контролю над кордоном і проведення виборів на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "НВ".

"Нова позиція України незмінна. Вона була проголошена під час нормандського саміту президентом Зеленським,... що як щонайменше в частині (питання контролю над кордоном - ред.) мінські угоди підлягають перегляду", - заявив він.

Окрім того, Резніков підкреслив, що виконання пунктів Мінських угод необхідно провести в наступному порядку:

- Роззброєння незаконних збройних формувань на Донбасі;
- Встановлення режиму повної тиші;
- Виведення всіх НЗФ з території України;
- Встановлення українського контролю над східним кордоном;
- Проведення виборів.

За словами Резнікова, неможливо провести вибори, якщо український кордон з Росією не контролюється бійцями ЗСУ

"Про це свідчить міжнародний досвід... Українська делегація наполягатиме, що як мінімум в цій частині Мінські угоди підпадають під перегляд і оновлення", - наголосив український дипломат.

Нещодавно стало відомо, що українська влада хоче терміново зв’язатися з партнерами з "нормандського формату" у зв’язку з посиленням обстрілів на Донбасі та невиконанням бойовиками Мінських домовленостей.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Путін заявив, що альтернативи Мінським угодам по Донбасу немає  — Україна повинна прийняти закон про особливий статус Донбасу на безстроковій основі і включити його в Конституцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?