Уряд нарешті пояснив різке скорочення населення України
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд нарешті пояснив різке скорочення населення України

Уряд нарешті пояснив різке скорочення населення України
Джерело:  online.ua

Український уряд нарешті озвучив реальні причини різкого скорочення кількості жителів України. Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет стверджує, що населення нашої країни скорочується через міграцію і смертність, що перевищує народжуваність. Про це він розповів в ході розмови з журналістами, передає ONLINE.UA.

"Є три великі блоки: перший - окуповані території, другий - негативний тренд з міграції, у нас емігрують більше, ніж приїжджають назад, і третє, на жаль, - це демографічний тренд, у нас смертей більше, ніж народжуваності. Три великі блоки, які призводять до скорочення населення", - сказав Дубілет.

Варто звернути увагу на те, що за результатами електронного перепису, в Україні зараз проживають 6 млн 248 тис осіб у віці 65 років і старше, а також 5 млн 756 тис дітей у віці до 14 років.

"Що стосується людей працездатного віку, то в Україні людей раннього працездатного віку, тобто від 15 до 24 років, налічується 3 млн 584 тис., основного працездатного віку (від 25 до 54 років) - 16 млн 458 тис., а також 5 млн 243 тис. людей зрілого працездатного віку (від 55 до 64 років)", - каже міністр.

За словами Дмитра Дубілета, більше в Україні жінок - 20 млн 9 тис., а чоловіків - 17 млн 280 тис.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дмитро Дубілет  виступив зі спеціальним брифінгом щодо ситуації з населенням в Україні. Він проінформував, що проведення перепису навіть у тестовому режимі супроводжувалося складнощами. Майже чверть українців просто не відкривала двері організаторам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?