ВООЗ прийняла несподіване рішення щодо вбивчого китайського вірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ прийняла несподіване рішення щодо вбивчого китайського вірусу

ВООЗ прийняла несподіване рішення щодо вбивчого китайського вірусу
Джерело:  Укрінформ

Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує обмежувати пересування людей чи товарів через спалах нового коронавірусу у Китаї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"ВООЗ не рекомендує жодних заборон для переміщення товарів або людей між кордонами і для міжнародної торгівлі", - цитує агентство очільника представництва організації в Україні, др. Ярно Хабіхта.

За його словами, кожна країна - учасник міжнародної програми медико-санітарних правил. Вони зобов'язують робити звіти у ВООЗ щодо будь-яких випадків захворювання, поки залежністю - підтверджено їх чи ні.

Також існують правила, які необхідно дотримуватися простим людям. Зокрема, йдеться про гігієну - часте миття рук, уникання людей з гостро вираженими ознаками захворювань, звернення до лікарів у разі виявлення тривожних симптомів у себе.

Хабіхт зауважив, що з лікарем також необхідно консультуватися, якщо стався контакт із людиною з ураженого регіону. Він попередив про ймовірне зростання кількості випадків захворювань у зв'язку з новим вірусом.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров'я України прийняли заходи для контролю над вірусною ситуацією. Зокрема, кожен літак, який прибуває в українські аеропорти з Китаю, обстежуватимуть фахівці. Також вивчатимуть стан пасажирів члени екіпажу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?