Німецька Deutsche Bahn уточнила гучну заяву Гончарука - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Німецька Deutsche Bahn уточнила гучну заяву Гончарука - що відомо

Німецька Deutsche Bahn уточнила гучну заяву Гончарука - що відомо

Німецька залізнична компанія Deutsche Bahn не керуватиме "Укрзалізницею". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За офіційною заявою компанії, угода з українською стороною не містить домовленостей щодо передачі контролю над структурою.

"DB Engineering & Consulting - консалтингова компанія у складі Deutsche Bahn, що працює над проєктами у сферах інфраструктури, мобільності і транспорту - консультуватиме і підтримуватиме "Укрзалізницю" у підприємницьких і технічних питаннях", - стверджує пресслужба відомства.

Саме це погоджено у попередньому документі, який сторони підписали у швейцарському Давосі 22 січня.

Втім, вже 23 січня прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у Давосі оголосив, що Київ зацікавлений передати "УЗ" під керівництво німецьких партнерів.

"Так, ми хочемо віддати німцям на 10 років в управління залізницю", - саме цю його заяву процитували у медіа.

Deutsche Bahn планує у лютому спрямувати до Києва члена правління Рональда Пофалла. Саме він поставить підпис на Меморандумі про порозуміння з українським урядом. Таким чином, компанія фактично спростувала заяву Гончарука та наголосила на своїх консультативних обов'язках.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр Гончарук також заявив про успішну зустріч з директоркою-розпорядницею МВФ Кристаліною Георгієвою на полях Всесвітнього економічного форуму. Він назвав цей день дуже хорошим для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?