Ми готові: Путін несподівано звернувся до світових лідерів
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові: Путін несподівано звернувся до світових лідерів

Ми готові: Путін несподівано звернувся до світових лідерів
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін у ході поїздки в Ізраїль запропонував лідерам п'яти країн, які є постійними членами Ради безпеки ООН, терміново зібратися для вирішення проблем світу. З такою пропозицією він виступив на Всесвітньому форумі пам'яті жертв Голокосту в Єрусалимі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

 "5 держав несуть особливу відповідальність за збереження цивілізації. Ми обговорювали з деякими колегами, і, наскільки я розумію, побачили позитивну реакцію: провести зустріч глав держав - постійних членів Ради безпек ООН: Росії, Китаю, США, Франції і Великої Британії. У будь-якій країні, в будь-якій точці світу, де це буде зручно колегам. Росія готова до такої серйозної розмови. Ми маємо намір, не відкладаючи, направити відповідне послання лідерам п'ятірки", - заявив Путін.

Окрім того, очільник Кремля додав, що перед "п'ятіркою" стоїть багато завдань, які необхідно вирішити.

"Одне з них ми зовсім недавно обговорювали в Берліні з ініціативи канцлера ФРН Ангели Меркель. Це Лівія. І нам належить у Радбезі ООН повернутися до цього питання і прийняти відповідну резолюцію. Але багато і інших проблем. Проведення такої зустрічі саме в цьому, 2020 році, вважаю важливим і симоволічним. Саміт держав, які внесли головний внесок у розгром агресора, у створення системи післявоєнного світоустрою, зіграв би величезну роль у пошуку колективних відповідей на сучасні виклики і загрози", - сказав Путін.

Також глава Кремля зазначив, що країни-засновниці ООН повинні показати світу приклад у боротьбі з антисемітизмом. На його думку, ці п'ять країн "несуть особливу відповідальність за збереження цивілізації". Путін також додав, що вже обговорив цю ідею з деякими колегами, і отримав позитивні відгуки. Неважко здогадатися, що його ідею вже підтримав президент Франції Еммануель Макрон.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Міністерстві закордонних справ РФ зізналися, що вважають, що офіційний Київ "рухається в правильному напрямку" в питанні виконання мінських угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?