Потрібно покращувати відносини: Німеччина знову виступила за скасування санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно покращувати відносини: Німеччина знову виступила за скасування санкцій проти Росії

Потрібно покращувати відносини: Німеччина знову виступила за скасування санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

Санкції проти Росії потрібно скасувати, так як вони серйозно вдарили по економіці Німеччини і сильно нашкодили Заходу. З таким закликом виступив прем'єр-міністр федеральної землі Саксонія Міхаель Кречмер в інтерв'ю німецькому виданню Bild, передає ONLINE.UA.

"Ми хочемо, щоб відносини з Російською Федерацією покращилися. Тому санкції необхідно скасувати", - заявив німецький чиновник.

Кречмер вважає, що антиросійські санкції "нічого не принесли" і тільки привели до "відчуженості людей". На його думку, Росія на міжнародній конференції по вирішенню лівійського конфлікту в Берліні продемонструвала, що з нею можна конструктивно співпрацювати.

При цьому Кречмер підкреслив, що Німеччина хоче співпрацювати і з США. Але він підкреслює, що німецька громадськість приголомшена рішенням Америки ввести санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2", який "важливий для всієї Європи". Кречмер впевнений, що президент США Дональд Трамп ввів санкції через власні економічні інтереси.

Слід зазначити, що в Німеччині не вперше виступають за скасування санкцій проти Росії. Влітку минулого року прем'єр-міністри чотирьох федеральних земель Німеччини закликали Берлін до діалогу з Росією і перегляду санкцій. Втім, за скасування антиросійських санкцій виступає і канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Зокрема, вона закликає США скасувати санкції проти "Північного потоку-2".

Важливо додати, що директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст вважає, що газопровід "Північний потік-2" побудують не раніше, ніж через два роки, або взагалі не побудують. Причина в санкціях США і тиску Штатів на Росію. Гербст переконаний, що є високий шанс того, що проект "помре". А це, за його словами, означає, що роль України як транзитної держави російського газу в Європу буде залишатися, хоча і не в таких масштабах, як раніше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз провалив голосування за нові санкції проти Росії за незаконні вибори в окупованому Криму, які окупанти провели восени минулого року. Проти санкцій раптово виступив Кіпр, який заблокував їх введення. Польща за підтримки інших країн ЄС намагається обійти опір Кіпру, щоб домогтися більшої шкоди для Кремля через нахабну окупацію українського півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?