Число померлих і заражених смертельним вірусом в Китаї різко зросло - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Число померлих і заражених смертельним вірусом в Китаї різко зросло - що відбувається

Число померлих і заражених смертельним вірусом в Китаї різко зросло - що відбувається
Джерело:  online.ua

Новий коронавірус в Китаї стрімко поширюється - вже померли 26 осіб, число заражених досягає 876 людей. У Китаї закрили 13 міст через смертельний вірус, при цьому ВООЗ епідемію і надзвичайний стан поки не оголошує. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Відомо, що 26 людина померла від китайського коронавируса в провінції Хейлунцзян. Це другий випадок смерті за межами провінції Хубей, де в місті Ухань був зафіксований спалах небезпечної пневмонії, від якої померли 24 людини.

У китайській провінції Хубей закрили 13 міст, включаючи Ухань, через поширення коронавируса. Жорсткі контрзаходи торкнулися близько 30 млн чоловік. Влада розглядає питання про термінове будівництво лікарні для тих, що заразилися новим видом вірусу, і шукають можливість виділення тисячі місць для лікування пацієнтів з небезпечним вірусом в діючих медичних установах.

У самому місті Ухань, де спочатку виявили хворобу, закрили автомобільний тунель. На діючих мостах встановили тепловізори. У всіх пішоходів, водіїв і пасажирів перевіряють температуру тіла.

Всесвітня організація охорони здоров'я вирішила поки не оголошувати надзвичайний стан через поширення смертельного коронавирусу з Китаю. У комітеті ВООЗ відзначають, що ситуація з поширенням вірусу розвивається досить швидко, але кількість жертв поки незначна.

У той же час, коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій вже приступила до прискореної розробки вакцини проти нового коронавирусу, який спалахнув в Китаї. Перші клінічні випробування заплановані на травень 2020 року.

Слід зазначити, що симптоми нового коронавируса з Китаю легко сплутати зі звичайною застудою. Перша людина, якої вдалося вилікуватися після зараження китайським коронавірусом, розповіла, що спочатку відчувала головний біль, слабкість, запаморочення і лихоманку. Після трьох днів лікування препаратами, які пацієнту виписали лікарі, поліпшення не настало і сильно піднялася температура. При повторному огляді в лікарні у молодого чоловіка виявили збій в роботі печінки, потім запідозрили пневмонію, а потім перевели пацієнта на карантин в лікарню Цзіньінтань, де проходили лікування всі заражені коронавірусом. 23-річний пацієнт зізнався, що деякий час відчував себе настільки погано, що не міг рухатися і йому доводилося дихати через кисневу маску. Він вважає, що йому вдалося вилікуватися від небезпечної недуги тільки завдяки своїй молодості та міцному організму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що смертельний вірус з Китаю вже добрався до США. У штаті Вашингтон за медичною допомогою звернувся пацієнт, який недавно повернувся з Ухані. Також перші випадки зараження китайським вірусом були зафіксовані в Таїланді, Японії, Південної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?