США затримали російського генерала в Сирії - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

США затримали російського генерала в Сирії - що сталося

США затримали російського генерала в Сирії - що сталося
Джерело:  online.ua

У сирійському місті Манбідж американські військові перехопили російського генерала, щоб запобігти новому військовому інциденту. Про проблеми повідомив спецпредставник США по Сирії Джеймс Джеффрі, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Держдепу США.

Дипломат не назвав ім'я затриманого російського генерала і не назвав точну дату, коли сталося його перехоплення. Але він підкреслив, що вирішити питання змогли військовими каналами, тому конфліктної ситуації вдалося уникнути. Дипломат уточнив, що контакти з росіянами щодо запобігання конфліктів відбуваються, головним чином, між військовими відомствами. На дипломатичному рівні це спілкування майже не ведеться.

"Одного разу ми перехопили російського генерал-майора, який їхав до міста Манбідж. Ця проблема була вирішена військовими каналами", - розповів Джеффрі.

Слід зазначити, що кілька днів тому стало відомо, що військовим США вдалося зупинити російських солдатів, які прямували до нафтового родовища Румейлан в Сирії, де також знаходиться авіабаза США. У результаті російські військові дійсно повернулися назад, в район Амуда, оскільки американські солдати заблокували їм шлях.

Нагадаємо, в кінці минулого року в мережі показали відео, на якому продемонстровані звірства російських найманців в Сирії. Ролик демонструє епізод сирійської війни 2017 року. Російські найманці з ПВК "Вагнер" вбили сирійця. Жителю САР розбили кінцівки кувалдою, відрізали голову, а потім труп підвісили і підпалили. "Страту" проводили під музику. У Кремлі відреагували на ситуацію. Прессекретар російського глави Дмитро Пєсков заявив, що відповідним інцидентом можуть зайнятися російські правоохоронні органи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін констатував поліпшення ситуації в Сирії. Під час візиту в Дамаск він заявив про ознаки мирного життя в сирійській столиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?