Вихід Британії з ЄС: у Брюсселі підписали остаточну угоду
Категорія
Світ
Дата публікації

Вихід Британії з ЄС: у Брюсселі підписали остаточну угоду

Вихід Британії з ЄС: у Брюсселі підписали остаточну угоду
Джерело:  online.ua

Президент Євроради Шарль Мішель оголосив про підписання угоди про вихід Великої Британії з лав Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

За офіційними даними, підписання документу відбулося вранці у п'ятницю, 24 січня.

"Сьогодні я з Урсулою фон дер Ляєн (головою Єврокомісії - ONLINE.UA) підписали угоду про вихід Великої Британії", - зазначив Мішель.

Він додав, що певні речі зміняться назавжди, але не дружба між Брюсселем та Лондоном.

"Ми починаємо новий розділ як партнери та союзники. Я зацікавлений у тому, щоб написати нову сторінку разом", - резюмував голова Євроради.

Згідно з заявою фонд дер Ляєн, підписання угоди - крок для подальшої ратифікації документа з боку Європарламенту. Депутати зберуться для вирішення цього питання вже наступної середи, 29 січня.

Нагадаємо, за домовленостями влади Британії та ЄС остаточна дата Brexit - 31 січня 2020 року. Королева Єлизавета II напередодні поставила підпис на законопроєкті щодо виходу країни, надавши йому офіційний статус.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Євросоюзі вважають, що країни об'єднання внаслідок Brexit н едоотримають від 50 до 60 мільярдів євро. Втім, ця сума не вважається катастрофічною у масштабах бюджету співдружності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?