Росія повинна: США жорстко звернулися до Кремля через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія повинна: США жорстко звернулися до Кремля через Україну

Росія повинна: США жорстко звернулися до Кремля через Україну
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати вимагають від РФ припинити злочинну агресію в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку американського посольства у Києві у Facebook.

За словами полковника Томаса Воффорда, аташе з питань армії та оборони, російський агресор не виконує своїх обов'язків щодо мінських домовленостей. Москва зацікавлена у подальшій гуманітарній та економічній кризі.

"Росія повинна здійснити справжнє припинення вогню, відвести свої сили, підтримати виведення незаконних збройних формувань, що діють на сході України, та поважати міжнародно визнані кордони та суверенітет України", - зазначив офіцер.

Заяву оприлюднили вранці у п'ятницю, 24 січня. Цей день - п'ята річниця трагічного обстрілу Маріуполя з боку російського окупанта на Донбасі. Жертвами цього злочину стали 30 мирних мешканців міста, а понад 100 інших також отримали поранення.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда президента Володимира Зеленського запропонувала скорегувати пункти мінських домовленостей. Українська сторона виступила за встановлення чіткого порядку виконання усіх кроків. Першим з них повинно стати роззброєння усіх незаконних угрупувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?