Росія зробила шокуючу пропозицію Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія зробила шокуючу пропозицію Україні

Росія зробила шокуючу пропозицію Україні
Джерело:  online.ua

Україна може вступити в так звану Союзну державу Росії і Білорусі, так як цей союз дає переваги в розвитку економіки і соціальної захищеності. З такою резонансною пропозицією виступив перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Віктор Водолацький, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

На думку Водолацького, навіть під час "Слов'янського базару" українці могли помітити "величезну користь" від союзу. Він зазначив, Москва і Мінськ домовилися про створення Союзної держави ще в 2000 році.

"Якщо ми говоримо о третій слов'янській державі, можливо, Україна теж приєднається, щоб бути активним учасником для побудови таких взаємин", - запропонував представник російської Держдуми.

Він додав, що в даний час Росія і Білорусь успішно контактують з питань оборони, промисловості, медицини та культури, але при цьому зберігають суверенітет, незалежність, територіальну цілісність і державний устрій.

Слід зазначити, що в повноваження Союзної держави входять зовнішня політика, оборона та безпека, бюджетна, грошово-кредитна і податкова системи, митні питання, системи енергетики, транспорту і зв'язку. При цьому з минулого року Москва і Мінськ активно працюють над об'єднанням Росії та Білорусі. Йдеться про уніфікацію законодавства, державної символіки і валюти, а також створення єдиного парламенту та інших органів влади.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на тлі переговорів по створенню Союзної держави, в рамках якої має відбутися об'єднання Росії і Білорусі, між Москвою і Мінськом виникли суперечки щодо нафти, газу і податків. Через те, що Росія не погоджувалася йти на поступки Білорусі, білоруський лідер Олександр Лукашенко прийняв жорстке рішення- він підписав указ про введення податку на російську нафту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?