Китайський Новий рік 2020: що не можна робити і як залучити удачу
Категорія
Культура
Дата публікації

Китайський Новий рік 2020: що не можна робити і як залучити удачу

Китайський Новий рік 2020: що не можна робити і як залучити удачу
Джерело:  online.ua

Китайський Новий рік в 2020 році настане 25 січня - саме в цей день Білий металевий щур остаточно вступить у свої почесні права. Як відзначають Китайський Новий рік в Україні, що обов'язково потрібно і категорично не можна робити в це свято, як залучити удачу і задобрити господаяря 2020 року? ONLINE.UA розповідає, як потрібно зустрічати Китайський Новий рік, щоб він пройшов благополучно, що приготувати на святковий стіл і про головні прикмети цього свята.

Китайський Новий рік 2020: що категорично не можна робити

У період святкування Китайського Нового року, який в Китаї триватиме до 30 січня, прийнято веселитися на повну котушку - запускати феєрверки, запалювати бенгальські вогники та пускати хлопавки. На думку китайців, шум і веселощі відганяє нечисту силу, яка серйозно активізується перед настанням свята.

У період Китайського Нового року астрологи рекомендують не влаштовувати вдома генеральні прибирання. Вважається, що в період святкування в будинок прилітають добрі духи, які дарують удачу і щастя - вони осідають пилом на предметах, яку не можна прибирати, щоб не спустошити будинок від усього хорошого. На Китайський Новий рік також не можна купувати нове взуття, щоб не привернути неприємності, і вимовляти слово "чотири" - в перекладі з китайського воно означає "смерть". Щоб захиститися від нещасть в перший день Китайського Нового року краще відмовитися від миття голови і користування гострими предметами, такими як веделки і ножі, щоб не змити свою удачу та не відрізати щастя.

Китайський Новий рік зустрічають вночі. Щоб не спати, дивляться концерти, спілкуються або співають і грають на музичних інструментах. Традиції цього свята перетинаються з тим, як зустрічають європейський Новий рік з 31 грудня на 1 січня. Люди вітають близьких, дарують подарунки і загадують бажання.

Як залучити удачу в Китайський Новий рік?

Щоб привернути удачу на весь майбутній рік китайці дотримуються цілої низки прикмет. По-перше, вони прикрашають будинок свіжими квітами, які притягують успіх, і тематичними декоративними прикрасами, такими як червоні ліхтарі - декоративні елементи повинні бути парними, інакше в одиничному варіанті вони можуть принести самотність в життя.

Свої дітям китайці в Новий рік дарують червоні конверти з грошима - таким чином вони привертають удачу в фінансових справах своїм спадкоємцям. Новорічне свято намагаються влаштувати в південній частині будинку, щоб заручитися підтримкою бога часу Тай-Суя. Вважається, що Тай-Суй буде з півночі на південь штовхати святкуючих до удачі.

За китайським прикметами, не можна Новий рік зустрічати в тиші і спокої. Білий Металевий Щур може образитися і припинити підтримку у всіх починання в майбутньому році. Також в Китайський Новий рік рекомендується вночі відкрити двері або вікно, щоб дати старому року, з усіма проблемами і невдачами піти, а новому наповнити житло щастям і радістю.

Що приготувати на Китайський Новий рік 2020?

Особливу увагу в період святкування Нового року варто приділити столу. Святковий стіл повинен бути щедро накритим різними стравами, правда, без м'яса - китайці вважають, що м'ясні продукти відлякують щастя. На свято, як правило, готують рибу, яка привертає багатство в будинок. Також до святкового столу готують страви з рису, китайські пельмені і кондитерські солодощі.

Слід зазначити, що багато страв на святковому столі мають відповідні значення. Наприклад, вважається, що салат з сирої риби приносить удачу, морські водорості - процвітання. Креветки символізують щастя і здоров'я, а китайські галушки є символом здійснення бажань.

Також на святковий стіл обов'язково ставлять фрукти оранжевого кольору - мандарини і апельсини, щоб залучити фінансовий успіх. Якщо ваша сім'я мріє про поповнення, то варто звернути увагу на плоди з листочками - китайці впевнені, що наявність так плодів на столі притягує в життя тривалі любовні відносини і народження в родині малюка.

Раніше ONLINE.UA писав, що нам готує високосний рік 2020, який за китайським календарем настає в ніч на 25 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?