Не хочу: Лукашенко жорстко поставив Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Не хочу: Лукашенко жорстко поставив Путіна на місце

Не хочу: Лукашенко жорстко поставив Путіна на місце
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко виступив з жорсткою та безкомпромісною заявою. Він наголосив, що Білорусь не стане частиною іншої країни – навіть "братньої Росії", білоруси цього не приймуть. На таке резонансне зізнання він зважився під час візиту на "Завод газетного паперу", передає ONLINE.UA з посиланням на "Белта".

"У нас є своя країна. Ми суверенні й незалежні. Ми своїми мізками і руками, що змогли, заробили, будуємо свою країну. І ми не можемо бути частиною будь-якої країни. Я не можу вас зрадити і розчинити Білорусь, нехай навіть у нашій братній Росії. У переговорах із президентом (Росії. – ред.) я чітко й однозначно півтора-два роки тому сказав: цього в Білорусі не може зробити ніхто. Навіть якщо я на це піду, то білоруси мене з'їдять впродовж одного року після прийняття подібного рішення.Я не хочу бути останнім президентом Білорусі. Почесно бути першим, але останнім бути не хочу. Я хочу, щоб діти наші жили на цьому клаптику землі в мирі, злагоді. В обіймах із російською людиною, росіянами. Вони нам не чужі. Росіяни – це наші люди. Від них, правда, мало що залежить зараз", - заявив білоруський лідер.

Окрім того, Лукашенко звернув увагу на те, що "Росія почала податковий маневр спеціально, щоб натиснути на Білорусь". На його думку, "незгода й конфлікт із РФ" сталися через те, що від Мінська зажадали за нафту платити ціну більшу, ніж світова.

Президент Білорусі поскаржився, що щороку перед новим роком "доводиться стояти на колінах і вимолювати ці нафтопродукти".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія зробила шокуючу пропозицію Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?