Російських дипломатів знову спіймали на шпигунстві: в Москві відреагували
Категорія
Світ
Дата публікації

Російських дипломатів знову спіймали на шпигунстві: в Москві відреагували

Російських дипломатів знову спіймали на шпигунстві: в Москві відреагували
Джерело:  online.ua

У Болгарії запідозрили двох російських дипломатів в шпигунстві. Один з них збирав і передавав в Москву секретну інформацію про енергетичний сектор економіки країни, а другий - дані про вибори в Болгарії. У МЗС мають намір вислати дипломатів-шпигунів з країни і оголосити їх персонами нон грата. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

У дипломатичному відомстві Болгарії відзначили, що згідно із законодавством країни, російських шпигунів неможливо притягнути до відповідальності через дипломатичну недоторканність. Тому в Софії вирішують питання про висилку дипломатів, які збирали важливу інформацію на користь Росії.

"Ми зробимо потрібні дії і, швидше за все, оголосимо їх персоною нон грата", - повідомила міністерка закордонних справ Болгарії Катерина Захарієва.

У Москві назвали звинувачення Болгарії "перфомансом". Там запевняють, що ніяких незаконних дій російські дипломати не робили. Наближене до ситуації джерело заявило російським ЗМІ, що Софія штучно створює резонанс, хоча такі питання зазвичай не вирішуються "біля мікрофона". У посольстві РФ в Болгарії відзначили, що їм відомо про повідомлення на сайті прокуратури Болгарії про російських дипломатів-шпигунів, але ніякої інфомрації по офіційних каналах з Софії вони ще не отримували.

Нагадаємо, раніше судова влада Болгарії пред'явила заочні звинувачення трьом громадянам Росії, які підозрюються в спробі отруєння місцевого підприємця Еміліана Гебрєва і його сина. Всі обвинувачені оголошені в міжнародний розшук. На них виписані європейські ордери на арешт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський шпигун зробив резонансне визнання. Він "злив" інформацію про те, що наказ втручатися в президентські вибори в США віддав особисто Путін. Саме Путін наказав також здійснити хакерську атаку на сервери Демократичної партії, яка мала ключове значення в гонці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?